Mat, måltid och hälsa

Fan att det skulle vara så krångligt att läsa denna kursen. Sitter nu och ska läsa igenom ett kompendie på 350sidor och sen göra en hemtenta - om matens KEMI. Gaah. Lite jobbigt.

Ett bra tips att hålla dig botra från den där chokladbiten man trånar efter är att mäta sig runt magen, inse hur mycket man är över "gränsen för större risk för hjärt och kärlsjukdomar". Då inser man hur onödig den biten är. Och hur gott ett päron är till exempelt. Gränsen för en kvinna är 80cm. Då är det bara ökad risk, men överskrider det 88cm är det kraftig ökad risk. Tänk på det du!

Kan också påpeka att en röd paprika innehåller trippelt så mycket C-vitaminer som en apelsin! Tur för mig som inte är på tok förtjust i att äta en apelsin, kladdigt och surt. Men som däremot är förbaskat förtjust i paprika!

SO LONG!

Postat av: Martina

Päron är ju inte godare än choklad :P

Postat av: ericaaaa

oj, vad man lär sig mycke :) du får gärna skriva in fler sånadära tips så att vi vanliga ikkestuderande-av-mat-och-hälsa förstår :D

2006-10-13 @ 14:38:18
Blogg: http://www.acire.blogg.se
Postat av: Ernst

Härliga tips du kommer med. Tur att det är nåt som fastnar, men inte är det mkt. Hehe

2006-10-23 @ 23:26:08
Postat av: Liv

Intressant! Var på magen ska man mäta sig, typ över, under eller mitt på naveln?

2007-01-10 @ 16:12:39
Blogg: http://leifiii.blogg.se

Vad har du på hjärtat?

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

Blogg:

Kommentar:

Trackback